Hoi en welkom bij deze video, in deze video ga ik je laten zien hoe we onze eerste bitcoins kunnen kopen daarvoor hebben we twee programma’s
nodig, het linker programma dat je ziet is de zogenaamde bitcoin wallet dit is een soort digitale portemonnee die je op je computer installeert maar ook in website vormen beschikbaar is en het rechter programma is gewoon google chrome de webbrowser waar we de website BTC Direct.eu hebben geopend ik heb de programma’s wat kleiner gemaakt om het wat overzichtelijker te maken dat ik goed naast elkaar kan werken zoals je misschien ziet is deze video opgenomen op de Mac maar de instructies voor Windows zijn
vrijwel het zelfde heb je nog geen bitcoin wallet dan kun je dus ook nog geen bitcoins kopen het linker programma heb je dus als eerste nodig, dit kan ook een ander programma zijn natuurlijk maar we hebben van de Copay bitcoin wallet die ik dus hier gebruik al eerder een video gemaakt hoe je deze gemakkelijk kan installeren op je computer als we naar het linker programma kijken zien we dus hier het saldo in bitcoin staan dat is op dit moment nog 0, als ik daar ook op klik zie ik dat ik nog geen transacties heb in het programma en als ik hier terug ga zit ik gewoon eigenlijk in het algemene programma menu wat ik straks nodig hebt is een
zogenaamd bitcon adres die ga ik straks hiervandaan halen onder de receive knop en een bitcoin adres kan je een beetje vergelijken met een soort IBAN rekeningnummer van je bank hier ontvang je bitcoins op en daar kun je ze ook weer uit versturen het rechter programma dat je hier ziet is dus Google Chrome, dit is eigenlijk gewoon de webbrowser en ik ben hier naar de website van BTC Direct.eu gegaan en hieronder zie je de converter in de converter kan je precies aangeven of je bitcoins wil kopen of verkopen in dit geval hebben wij dus nog geen
bitcoins dus gaan we ze kopen en je kan het aantal bitcoins invullen dat je wilt kopen, bijvoorbeeld 0,1 bitcoin of het aantal euro’s dat je wilt besteden en daar krijg je dan weer een bepaald aantal bitcoin voor in deze instructievideo ga ik 10 euro aan bitcoins kopen, en die gaan we dus sturen naar de personal wallet ofwel mijn Copay wallet ik vul hier het bedrag 10 in, en ik zie dat ik daar 0,0047 bitcoins voor krijg ik klik vervolgens op de knop bitcoins kopen en kom daarmee op het order formulier op het orderformulier krijg je eigenlijk een soort overzicht een soort bestelformulier kun je het zien en ik zie het aantal bitcoins dat ik ga ontvangen het orderbedrag oftewel de hoeveelheid bitcoins die ik ga kopen en de transactiekosten die ik daarover betaal en het totaal dat ik ga betalen zoals je hier ziet vragen ze om een bitcoin adres die moet ik dus zelf invullen dit is eigenlijk het adres waar ik de bitcoins heen ga sturen en die haal ik dus uit mijn eigen portemonnee dat betekent dus ook dat ik de bitcoins zelf in mijn eigen portemonnee opsla en ook zelf verantwoordelijke ben voor de beveiliging daarvan we zitten nu op home en we gaan naar het knopje receive toe en dan zie ik hier mijn bitcoin adres staan ik hoef daar alleen op te klikken en dan is hij gekopieerd en dan vul ik deze hier, plak ik hem als het ware in ik raad je aan om dit adres altijd nog even rustig te controleren zoals je ziet heb ik het gewoon gekopieerd en geplakt, ga dit ook nooit overtypen want je maakt snel spelfouten de betaalmethode die wij gaan gebruiken is iDeal en de bank die ik zelf heb is Bunq en er zijn nog twee dingen belangrijk ik begrijp dat je alleen kan betalen met
je eigen rekening dus niet de rekening van je broer en niet de rekening van een vriend of vriendin; nee echt alleen je eigen
rekening dat begrijp ik en ik accepteer de algemene voorwaarden dan klik ik gewoon op afrekenen en nu komen we eigenlijk standaard in een iDeal proces zoals ik al zei is dit een beetje voor iedereen verschillend ik maak dus zelf gebruik van de bank Bunq en ik ga ik gewoon deze daarin
accepteren via mijn telefoon en dit is eigenlijk gewoon een standaard iDeal transactie zoals je ziet, ik heb betaald dan klik ik nog even op continue en krijg ik hier nog een verifieer transactie scherm, dit is nog even heel belangrijk want dit is eigenlijk de laatste poging
om je adres te controleren als het adres niet klopt neem dan contact
op met de klantenservice van BTC Direct zoals je hier ook nog een keer ziet is het aantal bitcoins dat je gaat ontvangen krijg je hier te zien en het bitcoinadres en zoals je ziet komt het bitcoinadres perfect overeen. dus wat ga ik doen ik ga op verstuur coins klikken zoals je hier ziet is dit de laatste transactie geweest om twee uur 10,99 euro en het aantal bitcoins dat ik zojuist heb gekocht als ik hier ga kijken in mijn Home ga ik wachten tot de bitcoins aankomen en dat kan eventjes duren in de tussentijd kan ik wat uitleggen over de personal wallet oftewel de Copay wallet en zoals ik al eerder zei kun je dus
verschillende software programma’s gebruiken om zo’n personal wallet in te stellen het is eigenlijk altijd belangrijk dat je beseft dat je
zelf verantwoordelijk bent voor de beveiliging van deze portemonnee dat betekend dus ook dat de bitcoins die ik zojuist heb gekocht bij BTC Direct echt naar deze portemonnee omgeving worden doorgestuurd en een broker zoals BTC Direct kan dus niet meer bij mijn bitcoins komen stel je voor dat ik deze personal wallet verlies en ik maak dus geen back up dat betekent dan ook dat ik de bitcoins kwijt ben dus let daar goed op zoals je kunt zien heb ik inmiddels de
bitcoins ontvangen in de personal wallet en is het saldo dus ook veranderd naar de 0,0047 die ik heb besteld als ik erop klik dan zie ik hier nog de transactie zelf binnenkomen het totaal saldo en de waarde op dit
moment in euro’s mocht je vragen hebben over deze video dan kun je uiteraard contact met ons opnemen door een bericht achter te laten de
comments en proberen we zo snel mogelijk te reageren.