Jullie gebruiken mijn hoofd. Als je dichterbij kijkt.. Ik ben Jort Kelder. En je gebruikt mijn hoofd. Ik zie je in de gevangenis! Prettig om een keer zo’n onderkruipsel aan de lijn te krijgen. Want ik word echt al maanden lang gestalkt door die lui. Nou ja ik niet. Nou ja ik niet. Andere mensen. Domme mensen worden… In een fraude schema. In een ponzi scheme. Zoals het geloof ik mooi heet. Piramide spelletje getrokken. Het gaat ook helemaal niet over bitcoins. Ze gebruiken alleen bitcoins, omdat mensen zo hebberig zijn. Om ze ergens geld te laten storten, wat ze dan ook gewoon echt kwijt zijn. En ik heb er ontzettend veel last van. Ik vind het ook vooral sneu voor al die… Toch wel zielige mensen. Die honderden, soms duizenden euro’s kwijt zijn geraakt. En eindelijk had ik hem aan de lijn! En ik zag zijn foto, zijn profiel en
ik denk dat is een mooie jongen… En het is natuurlijk weer zo’n internetgozer. Met een vieze ongewassen kop. Die zich aanvankelijk heel vriendelijk
opstelde… Hallo! Waar bel je vandaan? Vanuit Praag, de Tsjechische Republiek. In de Tsjechische Republiek oké. Geweldige plek. Ik kan je niet zien. Om eerlijk te zijn Jordi. Kan je je camera aanzetten of niet? Ja zeker. Nu kan je me zien. Ik kan je niet zien. Ah daar ben je! Laten we praten over… De Nederlandse markt. Is het een goede markt om mee te werken? Ja, het is een goede markt. Maar het is niet de beste. Maar het is nog steeds een
goede markt. Het werkt voor ons. Hey Jort! Hoe is het? En op het moment dat ik even
suggereerde van wacht even dit is een spelletje… Jullie gebruiken mijn hoofd. Om te beginnen deed hij meteen de camera weg. Toen zag ik alleen zijn kalende kruin nog. Jullie gebruiken mijn hoofd.
Als je dichterbij kijkt. Ik ben Jort Kelder. En je gebruikt mijn hoofd. Voor deze internet zwendel. Wat wel heel grappig is vind je niet? Zie je mijn gezicht? Vergelijk het met de foto’s die je kent. En daarnaast begon hij natuurlijk te roepen… Ja, nee. Maar we gebruiken jou helemaal niet. Het is een misverstand, dat doen anderen. Dat zouden wij nooit doen. Jordi? Dit is in ons kantoor, zoals ik al zei. Mijn vraag is waarom gebruik je
al deze bekende mensen, want… Ik denk… Je besteelt arme mensen van hun geld. Deze bitcoinfraude waar je
mee bezig bent. Ik gebruik dit niet. Zoals ik al zei. Ik denk echt dat je naar
de verkeerde plek bent gegaan. Mijn advies voor jou zou
zijn: stop dit soort werk. En ik denk dat ik naar de
fiscale autoriteit ga en naar de politie. Om ervoor te zorgen dat jullie in de gevangenis komen. Ik stop dit gesprek. Nee man! Ik zie je in de gevangenis. Bye! Dus hij is er eigenlijk onderuit gaan lopen. En ik heb natuurlijk wel de belofte
gedaan dat we uiteindelijk ook de politie… op af gaan sturen. Want, los van het feit dat uitgevers. Ook Nederlandse uitgevers. Alerlei partijen Facebook,
Google. Noem maar op… meedoen aan deze oplichterij. Ze zeggen we niet kunnen helpen,
omdat de software nou eenmaal zo is. Zijn er natuurlijk toch ook… Er zijn gewoon een paar duizend
van die enge Oost-Europeanen via allerlei… constructies bezig met dit spelletje. En het moet stoppen en dus moet de
cybercrime politie hierop afgestuurd worden. En we hebben zijn hoofd. En ik hoop dat ze hun voordeel ermee gaan doen. En hij zit in Tsjechië. En dat zit volgens mij nog binnen de Europese Unie. Dus ik zou zeggen, politie er op af!